Болницата в Попово получи скъпа техника като дарение


Болницата в Попово получи дарение ултразвуков нож Ethicon. Скъпата техника позволява да се съкрати времето за операции и периода за възстановяването. Лекарите в отделението по хирургия вече работят с американския апарат и са изключително доволни от постигнатите резултати. 

„С този нож могат да се правят почти всички видове операции, включително и ендоскопски” – каза директорът на болницата Йовчо Яков. Той обясни, че ножът може освен разрезите да залепя тъканите. Заедно с това има и бактерициден ефект. „Това означава, че елиминира бактериите, които се намират до един милиметър от разреза” – допълни директорът. 

Йовчо Яков
„Икономическият ефект е значителен, защото скъсява времето за операция и намалява разходите. На практика, когато се прави операция с такава техника се занижават количествата на упойките. Освен това при доста случаи няма нужда да се правят шевове и превръзки” – обясни Яков.
Преди дни в отделението по хирургия, което се намира във филиала в Търговище, оперирали и жена с тумор на ухото. Хирурзите успели да изчистят всичко, без да се налага да се нарушава целостта на ушната мида. Възрастната пациентка изкарала в болницата само няколко дни и си тръгнала дори без лепенка. 

„Много сме благодарни на фирмата, която дари тази техника, защото така ще продължим да се развиваме и да предлагаме на пациентите медицински услуги на високо ниво” – каза още Яков и допълни: „Дарението стана факт, защото хората от бранша повишиха доверието си към нас и високия професионализъм на лекарите”.

Яков каза още, че болницата повишава икономическите си резултати, което показва, че формулата на лечебно заведение с филиал в друг град е успешна.
Ножът няма да е единствената нова апаратура в отделението. След обществена поръчка са купили и нов колоноскоп с марката Olympus, който ще пристигне скоро.  





Коментари

  1. YouTube is a safe way to play online poker
    Youtube is a safe way to play online poker - it is a safe way to play online poker. How does Youtube, which is also known as an youtube to mp4

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации