Наш пациент: Създадохте клиника на над средното ниво за Западна Европа


Получихме благодарствено писмо от наш пациент. Решихме да го споделим с вас, защото и ние сме благодарни на г-н Стефан Черноморски за уважението и добрите думи. Вярваме, че сме ги заслужили. Всеки ден полагаме усилия за развитието на филиала на МБАЛ - Попово в Търговище, както и за цялата поповска болница. 

Уважаеми д-р Папурови,

Сърдечна благодарност за това, че сте изградили тази чудесна клиника с европейска медицина, достъпна за всички граждани на Търговище, областта и страната. Имах възможност да наблюдавам, изучавам и заснемам в продължение на 7 години всички 10 страни на Западна Европа – хората, градовете и селата, исторически, културни и природни забележителности, моретата и крайбрежията или планини, реки, езера и равнини, всички отрасли в отделните държави, включително социалните грижи и медицината. Създадените от Вас клиника Солигена и кабинети по своето обзавеждане, начин на работа и медицинска апаратура са над средното равнище на медицинско обслужване във водещите страни на Западна Европа. Доказателство за това са сертификатите и грамотите във фоайето и растящия наплив от пациенти от областта, страната и чужбина, ведрото настроение и благодарността по лицата на хората, с които разговарях по време на лечението или когато излизаха от клиниката и медицинските кабинети.

 Своят сегашен апогей и благосъстояние западните страни достигнаха благодарение на своето трудолюбие, уважението към законите и държавата, но и на потта и кръвта на своите колонии. Социализъм и кооперации днес има и при тях, но ние, градихме нова България със своите сили и желание за развитие. Сталинският модел на социализъм беше порочен. През 60-те години на миналия век бях един от ръководителите на новосъздадения окръг Търговище. Построихме 6 завода в Попово, 5 в Търговище, цехове в големите села – имаше работа за всички. Имахме добри лекари, но нямахме съвременна база за медицинско обслужване на населението.

 Половин век по-късно, вие, следовниците на вашите бащи, създадохте днешните модерни клиника, кабинети с най-съвременна медицинска апаратура и европейски методи за щадяща и успешна медицина. Помня проф. Ганчо Папуров още от младите му години и неговата работоспособност и упоритост в специалност „Уши, нос, гърло”. Днес Вие, баща и син д-р Папурови, създадохте условия за лечение на пациентите във всички области на медицината, с акцент в хирургията. Ще ви завидят, ще ви попречат и рекетират, но чакалите си вият край обезлюдените села, а керванът на времето ще върви напред…

 С вас и след вас ще възникват нови заведения и технологии във всички области на живота. С подобряването на условията ще се завърната родолюбивите „гурбетчии”. Място има за всички – с вълнение разгледах картата на майка България с Беломорието, Македония и западните покрайнини, окачена на стълбището на хируркическия блок. Не се вживявайте много в трудностите, гордейте се с това, което сте направили и постигнали!

 Това, в което вярвам в днешния живот са фактите, само фактите, единствено във фактите. А фактите са налице, виждат се и се уважават от всички хора, които всеки ден прекрачват праговете на вашите медицински заведения и излизат след няколко часа или дни здрави и работоспособни. Вие сте спасили живота на стотици хора!

 Най-широко разпространеното пожелание на българина към близките му и към всички хора е: „Бъди жив и здрав!” Живият и здрав човек може да постигне всичко – той е щастлив човек…

 С уважение и благодарност:

 Стефан Черноморски от село Бракница, общ. Попово
журналист-международник и писател



Коментари

Популярни публикации